Vitalie IURCU, Viceministru al Economiei Republicii Moldova

Vitalie IURCU, Viceministru al Economiei Republicii Moldova:

Moldova Business Week începe să devină o tradiție pentru mediul de afaceri, generând tot mai mult interes din partea companiilor străine pentru investiții în țara noastră, dar și a întreprinderilor locale pentru exporturi.

Un exemplu în acest sens este industria componentelor auto, care în ultimii cinci ani a înregistrat rezultate impresionante, ajungând la un volum anual de exporturi de la 137 mln. Euro în 2012 la 400 mln. USD în 2016, cu o pondere de peste 20% în totalul de exporturi.

Datorită intrării pe piață a unor companii din domeniul componentelor auto, care au beneficiat de facilități importante pentru dezvoltarea proiectelor investiționale în zonele economice libere și parcurile industriale, în Raportul Global Location Trends 2017 țara noastră s-a clasat pe locul șase în lume în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create anul trecut în raport cu numărul populației, totodată ajungând și cea mai nouă destinație de investiții emergente.

Ne dorim astfel de rezultate în toate sectoarele economiei naționale, de aceea Ministerul Economie și Infrastructurii va continua eforturile pentru a asigura condiţii atrăgătoare pentru investitori.

Aplică Acum la Moldova Business Week 2018